Sinds 1 december is een nieuwe wet van kracht die voorziet dat de begunstigde van vervallen maaltijd, eco en consumptiecheques de reactivering kan vragen. De voorwaarden zijn dat de cheque maximaal 3 maanden vervallen zijn en de nieuwe geldigheidsduur is 3 maanden.
België wordt geconfronteerd met het hoogste inflatiecijfer in bijna 40 jaar. Gezinnen moeten hierdoor noodzakelijk hun budget aanpassen en bepaalde uitgaven beperken.
Maaltijdcheques spelen een belangrijke rol in het maandelijkse voedingsbudget van werknemers. Bijna 50% wacht met voedingsaankopen tot ze maaltijdcheques ontvangen.
Brussel, 17 juni 2020 - Een week na de heropening van restaurants in België hebben maaltijdchequegebruikers maar liefst 3,5 miljoen euro uitgegeven in de Horeca. Dat tonen de cijfers van de drie uitgevers van maaltijdcheques in België (Edenred, Monizze en Sodexo) aan.
Na een positief advies van de NAR, in navolging van de aanbevelingen van VIA (de overkoepelende federatie van de titels), heeft de Raad van State het Koninklijk Besluit van 29 mei goedgekeurd, dat op 9 mei door de ministers van Tewerkstelling en Sociale Zaken werd ondertekend.
De verlenging van de geldigheidsdatum met terugwerkende kracht van ecocheques, maaltijdcheques, cadeaucheques en sport- & cultuurcheques is goed nieuws voor de koopkracht van de Belgische consumenten.
Eén op de twee Belgen wacht op de ontvangst van zijn maaltijdcheques vooraleer hij voedingswaren gaat inkopen. Dat blijkt uit een studie, uitgevoerd door Listen bij een representatieve steekproef van 1.641 werknemers-begunstigden in België, op vraag van VIA, de overkoepelende vereniging van uitgevers van maaltijdcheques.