PERSCOMMUNIQUÉ
3 maart 2021 – De NAR valideert nieuwe update van ecochequelijst

De NAR kondigt de bijwerking van de eco-chequelijst aan. Het essentiële element van deze update is de integratie van het nieuwe Europese energielabel.

Consumenten zullen ecocheques kunnen gebruiken voor huishoudtoestellen met een nieuw Europees energielabel. Dat heeft de Nationale Arbeidsraad woensdag beslist.
Sinds 1 maart zijn er nieuwe Europese energielabels voor een breed gamma aan huishoudtoestellen. De vorige labels bestonden al sinds de jaren negentig en werden stilaan achterhaald. Waar 'A' vroeger de beste score was, was dat intussen al 'A+++' geworden, omdat toestellen nu een pak energiezuiniger zijn. Concreet zijn de oude labels voor vier categorieën van toestellen vervangen door de nieuwe labels, die gaan van categorie A tot en met G. Het gaat om wasmachines, vaatwassers, koeltoestellen en beeldschermen.

VIABelgium: "Wij zijn zeer tevreden met deze nieuwe lijst die door de Nationale Arbeidsraad is voorgesteld. Momenteel wordt nauw samengewerkt met de NAR met het oog op de invoering ervan bij de verschillende handelaren die de ecocheque aanvaarden. De ecocheque heeft al bewezen dat het een positieve invloed heeft op het koopgedrag van onze begunstigden. Deze vernieuwing is noodzakelijk om in lijn te zijn met alle ecologische evoluties."

Persbericht van de NAR
Ontdek alle aanpassingen van de ecocheque lijst

Comments are closed.